Сюжетът се разплита в новия сезон на световния сериал "Историята на прислужницата"

 „Историята на прислужницата“ е един от най-гледаните, коментирани, противоречиви и успешни световни сериали за последните години. Критиците на поредицата я описват като феминистка пропаганда с лицемерни политически послания. Феновете твърдят, че това е хващаща за гърлото история с разкошни качества на продукцията.

Едно е сигурно. За този сериал се говори много. „Историята на прислужницата“ е адаптация на едноименния роман на Маргарет Атууд. Сега сагата продължава с премиерата на първите три епизода наведнъж. Те са достъпни за гледане в стрийминг платформата на Warner Media HBO GO.

Историята следва Джун Осбърн (Елизабет Мос), която се противопоставя на реда в Гилеад - тоталитарно религиозно общество, създадено в САЩ след гражданска война. В Гилеад мъжете държат властта, а плодородните жени, поробени като „слугини“, са принудени да заченат деца за „командирите“ и техните съпруги.

Безплодните жени обикновено се определят или като „марта“ – домашна прислужница, като съпруга на командир или като „леля“ – гледачка и надзирател. Джун е непокорна слугиня, която дръзва да наруши това статукво. 

На финала на сезон 3, Джун се присъединява  към бунтовническата мрежа, за да изведе 86 деца и девет „марти“ от Гилеад със самолет за Канада. Нейната собствена ‚марта“, Рита, се качва на самолета, но Джун остава, за да отвлече вниманието на преследвачите им и за да намери дъщеря си Хана, която и е отнета още в първи сезон.  

Междувременно първоначалният командир на Джун, Фред Уотърфорд (Джоузеф Файнс) и съпругата му Серена (Ивон Страховски), чийто брак е разклатен, сключват сделка за имунитет от строя на Гилеад в Канада. Четвърти сезон започва там, където сюжетът спря преди две години – случващото се със семейство Уотърфорд, слугините и всички въвлечени в последствията от действията на Джун.

Първите три епизода - озаглавени „Прасета“, „Нощна сянка“ и „Пресичането“ - започват да разплитат целия този хаос. 

В сериала участват Елизабет Мос, Джоузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледъл, Ан Дауд, Макс Мингела, Маделин Брюър, Оу Ти Фагбенъл, Аманда Бругел, Брадли Уитфорд и Сам Йегер.

 

 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали