С кървавите пари Аксел си купил маратонки и таблет

Убиецът Аксел Олегов.

Обвиненият за убийството Аксел Олегов задигнал портмоне с 250 лева от жертвата си. Изхвърлил го в кладенец, а на сутринта с парите от магазин в Галиче си купил маратонки, ръкавици и тонколона. Отишъл и до Бяла Слатина, където си купил таблет.

Потресаващите подробности разказа окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. Той обясни, че на Аксел, който трябва да навърши 18 години през октомври, е повдигнато обвинение за умишлено убийство, но тъй като е непълнолетен, той може да получи от 5 до 15 години затвор.

Часове преди убийството Аксел вечерял при баба си в ромската махала. Къщата е срещу дома на Андреа и видял, че там свети. Знаел, че момичето е само и решил да отиде при нея. Харесвал Андреа отдавна и се надявал, че тя няма да му откаже да правят секс.

Отишъл до къщата към 1 ч. през нощта на 11 януари. Вратата била заключена, но Аксел се промъкнал през отворен прозорец на мазето. Докато се качвал по стълбите, взел метален прът, с който искал да сплаши момичето. Влязъл при Андреа, събудил я и й предложил да правят секс, но тя започнала да вика за помощ. Тогава я ударил с металния прът по главата. Момичето паднало на леглото, той я съблякъл и я изнасилил.

На тръгване забелязал, че Андреа е още жива, грабнал кухненски нож от съседна стая, за да я убие. Опасявал се, че тя ще го издаде. Наръгал я няколко пъти в шията и й прерязал гърлото. Взел портмонето й с парите. По пътя изхвърлил ножа, а в кладенеца в двора на своята къща изхвърлил и празното портмоне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право