Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Рибари ще стават туроператори Турски сафрид по 7 лв. килото заля пазара

Вебер ще спира „Северен поток 2”

Нова партия ще агитира за „оставане” в ЕС

Заемите за граждани с нов рекорден ръст Опитите на БНБ да охлади кредитирането засега не дават резултат

С песни, танци, турнири и баници Монтана отбеляза Международния ден на ромите

С празничен концерт завърши поредицата от събития в Монтана, посветени на Международния ден на ромите – 8 април. А голямата зала на Драматичния театър „Драгомир Асенов” едва побра публиката, проявила интерес към изявата.

В приветственото си слово кметът Златко Живков изтъкна резултатите, постигнати от работата по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), но подчерта, че грижите за подобряване живота на ромската общност не са само проектни инициативи, а неразделна и постоянна част от политиката на Община Монтана през последните две десетилетия.

Деца, подготвени в извънкласните дейности по проекта „Комплексен подход за ромско включване на Община Монтана” представиха песни, танци и театрални етюди Младите таланти са от Начално училище „Георги Бенковски” в кв. „Кошарник”, Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в село Габровница, І Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” и Народно читалище „Звезда 2007” – Монтана.

Публиката изпрати с овации ентусиазираните танцьори, които се обучаваха под ръководството на Бисер Андреев в квартал „Кошарник” и Янко Янков в квартал „Огоста”. „Звездите” в програмата бяха Силвана Тихомирова, Стефка Андреева и Асен Борисов,който вече се изявява и като тромпетист в култовия духов оркестър „VIVO Montana”.

Преди концерта във фоайето на Драматичния театър беше открита изложба с детски рисунки и снимки на ученици, посещавали кръжоците по изобразително изкуство и фотоклубовете по проекта в кварталите „Огоста” и „Кошарник”. Програмата за отбелязването на 8 април включваше още спортни събития – турнири по шах, тенис на маса и спортен бридж, футболни мачове, и състезание между ромските жени за най-вкусна баница.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.