Тайбе отстъпи титлата си за секунди

Секунди не стигнаха на Тайбе Юсеин да защити световната си титла в борбата. Във финала на първенството в Казахстан нашето момиче падна с 3:5 от Айсулу Тинибекова (Киргизстан) при 62-килограмовите. Резултатът бе 3:3, като Тайбе имаше предимство, тъй като последна взе 2 точки, за да изравни. Но не успя да задържи аванса. Петата от олимпиадата Рио 2016 нямаше какво да губи, хвърли се в решителна атака, която се оказа успешна и ликува със златото.

Все пак на шампионата Тайбе изпълни цел №1 – взе олимпийска квота още с класирането си на полуфиналите. А визата е първа за родната борба за игрите Токио 2020.

В свободния стил при мъжете обаче Мирослав Киров и Али Умарпашаев отпаднаха рано. В олимпийската категория до 74 кг Киров претърпя поражение от Нестор Тафур Бариос (Колумбия) с 4:8. Умарпашаев пък тръгна с туш срещу Семьон Радулов (Украйна), но след това загуби от узбека Нарвузов с 6:7 в неолимпийската категория до 70 кг. Утре на тепиха излиза последният ни представител Светослав Димитров (86).

Преди това Айк Мнацаканян (72) взе бронз при класиците, а Юлияна Янева (65) се бори с травма и завърши пета.

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

Коментари

Задължително поле