Тайбе Юсеин: Защитата на титлата ми бе много по-тежка

Защитата на титлата ми бе много по-тежка от спечеленото първо европейско злато преди година – призна Тайбе Юсеин. - Борих се с травма в ребрата, но реших да не обръщам внимание на болката и се радвам, че успях....

Шампионката, както и останалите медалистки от Евро 2019 бяха премирани от основните спонсори на женския национален тим – „АСЕТ банк“ и „АСЕТ иншурънс“ на стилна церемония в София.

Вече трикратната №1 в Европа Биляна Дудова разкри, че я очаква тежък сезон на подготовка и доказване, за да се върне в кат. до 57 кг.

Шампионките се реваншираха за наградите, като подариха рамкирани снимки, на които са с медалите си, на изпълнителните директори Алексей Цветанов и Милен Драгневски.

„Сребърната“ Миглена Селишка призна, че вече е забавила горчилката от загубата на финала и е амбицирана да стъпи на върха още на следващото състезание. А Евелина Николова, която също се окичи със сребро, бе на церемонията с дълга пола, напомняща японска носия. Оказа се, че националката не се подготвя за лагера в Окаяма в началото на месец май, а прикрива превръзка на коляното. Прегледът е установил, че Ева е с разтегнати връзки и ще се възстановява около месец.

„Радвам се, че има такива награди, защото това е признание каква работа сме свършили в залата - обяви старши треньорът Петър Касабов. - Благодаря на АСЕТ холдинг, на министерството на спорта и федерацията, че ни подкрепят и ни оставят да мислим само за борба и успехи.“

 

Легендата пожела на момичетата квоти

Направихте ме горд, каза Валентин Йорданов

„Благодаря за чудесните мигове, които ни предоставихте – каза легендарният Валентин Йорданов - Бях свидетел на срещите в залата в Букурещ. - Още веднъж ме накарахте да се чувствам горд, че съм българин. Пожелавам ви от световното първенство през септември да се върнете с квоти и с повече медали от сега. А догодина да постигнете своите върхове и на олимпиадата в Токио.

Медалистките показаха и изящната купа за второто място в отборното класиране на Европа. Българките бяха изпреварени само от украинките.

На церемонията присъстваха настоящият шеф на централата Христо Маринов, легендата Александър Томов, световният шампион Рахмат Сукра, членовете на управата на федерацията Стефан Николов и Тодор Ангелов, отговарящ за женските формации в борбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт