Тайните на Третия райх се разбулват по VIASAT HISTORY

Премиерни документални сериали

Филми за Втората световна война разкриват неизвестни до сега факти

През този май е премиерата на два новаторски документални сериала по VIASAT HISTORY посветени на Втората световна война. „Тайната нацистка наука" разглежда по-малко известните убеждения и експерименти на нацисткия режим, като например манията им по отношение на почвата, опитите да променят цвета на очите на хората и превръщането на маларийни комари в биологично оръжие.

В „Правосъдие на терора" зрителите ще разберат как Хитлер успява да създаде система, в която нацистките военни престъпления всъщност са напълно законни според германското законодателство.

Наред с тези премиери през делничните вечери VIASAT HISTORY ще покаже и документални филми за Втората световна война, които хвърлят светлина върху недостатъчно изследвани аспекти на войната, например невинните германци под нацистка власт, ролята на Ватикана по военно време, наскоро откритите писма на Ото Франк - бащата на Ане Франк - и безбройните неразказани истории за героичната съпротива на евреите срещу нацистките сили в лагерите, горите и гетата.

Експертни свидетели предлагат ново тълкуване на Третия райх.

С краха на нацистката империя в края на Втората световна война излизат наяве най-тъмните тайни на Третия райх. От биологични експерименти до огромни инженерни постижения, сериалът „Тайната нацистка наука“ разкрива тези зловещи истории както никога досега. Авторите на поредицата проникват в садистичните умове на нацистките лидери и разкриват как в стремежа си към световно господство те принуждават най-добрите немски учени да работят денонощно за тази цел; освен историите на различни ужасяващи постижения, сериалът описва как заблудените пионери на Хитлер преминават границите на науката и нравствеността в опит да създадат човешка суперраса, да усъвършенстват нацистката машина за убийства и да осигурят хилядолетно бъдеще на Райха. Премиерата на поредицата „Тайната нацистка наука“ е на 6 май в 23:00 часа.

Изследвайки съдбата на трима емблематични герои - юрист, палач и противник на режима - и използвайки архивни кадри и експертни свидетели, поредицата „Правосъдието на терора“ разкрива как нацистите са използвали законите, за да оправдаят неоправданото и да разрешат най-отвратителните престъпления, но и как най-висшата каста интелектуалци в Германия е отговорна за установяването на убийствена тоталитарна система. Премиерата на „Правосъдие на терора“ е на 7 май в 00:20 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали