Тайните страхове на зодиите

Овен

Че ще загубят приятел

Те влизат в боя не само за да спечелят. Овните държат да има с кого да се конкурират. Правят го заради самото съревнование, защото това неудържимо ги влече. Единственото, което им се струва по-страшно от перспективата да бъдат победени, е ако в меренето на силите прегазят някой приятел. Но желанието за победа е по-силно от тях. Ще се усетят, че са направили грешка едва когато вече е твърде късно. Мисълта за собствената им вина ще ги гризе в дългите самотни нощи. За да забравят мъката, ще се впускат в нови битки. И ето така се получава порочен кръг.

Телец

От безпаричието

Телците държат на парите не защото са чичо Скрудж. Те обичат удобството. Душата им жадува за обикновени наслади: добра храна, качествени напитки, верни приятели, меко килимче, камина и всичко, което си върви с топлия домашен уют. А какво е уютът без лукс? Съответно почти всичко най-важно за Телците зависи от това дали имат, или нямат средства. По-малък месечен доход би означавал, че ще им се наложи да се ограничават и няма да могат да си позволяват нещата, с които са свикнали. Нищо чудно, че финансовата нестабилност ги ужасява.

Близнаци

Страх от решения

Всеки е чувал, че Близнаците си променят решенията, намеренията, мненията и дори обещанията. Причината е проста - мразят да са постоянни. Всъщност тази нетърпимост към еднообразието ги прави отлични манипулатори. Например когато за N-ти път си сменят позицията по даден въпрос, околните в крайна сметка забравят какво е било първоначалното им становище. С тази суперсила обаче върви и една суперслабост - Близнаците се страхуват да вземат решения. Качество на интелигентния ум е, че се съмнява, което при тях звучи така: "Чакай, чакай. Ами ако..."

Рак

Да отлетят от дома

Всички Раци страдат или ще страдат от агорафобия - страх от открити пространства. Смъртен ужас сковава тези домошари при мисълта че един ден може да им се наложи да разперят криле и да отлетят завинаги от родната страха. У дома те са пълновластни господари. Техен девиз е "Моята къща си е моя къща". Тя е единственото им убежище, мястото, където нищо лошо не може да им се случи. (Може! Но Раците не гледат достатъчно филми на ужасите.) Те мразят да напускат зоната си на комфорт и не са отворени за нови изживявания и рисковани стъпки.

Лъв

Че ще остане незабелязан

Кошмарът на Лъва: влиза той, целият натокан, излъскан един такъв, прекрасен, всичко му е марково. Появява се на прага на помещението, както той си знае - ефектно и с "та-да-а-ам!". И какво? Нищо! Гостите на партито продължават да си приказват. Някой разсеяно плъзва поглед през Лъва, без въобще да го отрази. Това са празни страхове. Всеки Лъв от ранно детство инстинктивно умее да направи впечатление - дали с ефектното си облекло, с езика на тялото, с това кога влиза и къде застава или просто с добре подбрана реплика.

Дева

От лекета и грешки

Девите могат да бъдат много негативни, но интерпретират това отношение като "аз просто се опитвам да помогна". Липсата на съвършенство или - още по-лошо, накърняването му, довежда Девата не само до неодобрение, а буквално до паника. Спомнете си Моника от "Приятели", която е на прага на нервен срив от това, че някой е лекьосал възглавницата на дивана. Всяко нарушение на плана, хаотично движение или внезапно решение е повод за дълбоко възмущение. Най-малкият белег за дезорганизация вкарва Девата в затворен цикъл: отрицание, паника, гняв и пак паника.

Везни

От празно гнездо

Когато една Везна се обзаведе с партньор, дете и семейство, тя/той смята че това е вовеки веков, амин. Представителите на този знак може да изглеждат фриволни, артистични и свободомислещи, но всъщност са по-големи домошари и от Рака. Най-ужасният им ужас,е че някаква нечиста сила би могла да ги лиши от второто им аз - партньорът, на когото системно вгорчават живота. Да бъдат сам-самички е най-големият им страх. Понякога дори на Везните се случва да останат единаци и тогава те бързат да запълнят мястото на липсващата половинка.

Скорпион

Че някой ще ги разбере

Душата на Скорпиона е тъмно, дълбоко и опасно място - нещо като кладенец, в който, и да си изпуснеш часовника, няма да чуеш "пльок!" Тя е и фин измервателен уред, който безпогрешно определя и най-тънките нюанси в отношението на околните. Но няма нещо, което един Скорпион да ненавижда повече, от това всички да са наясно с плановете и мислите му. Възможността да се разкрие изцяло пред някого го парализира. Хем се стреми към дълбочина във взаимоотношенията, хем се паникьосва и намира начин да отблъсне хората, които е допуснал до себе си.

Стрелец

От (брачни) вериги

За тях движението е живот - независимо дали говорим за физическо движение, пътувания или разнообразие в ежедневието. Най-големият им ужас е, че ще бъдат застопорени на място, откъдето няма да могат да си тръгнат. Мисълта за тази принуда ги подлудява дори повече от самото физическо ограничение. Дайте им свободата да избират, и Стрелците може да изкарат учудващо дълго време на едно място. Страхът, че ще попаднат в капан, важи и за отношенията им с хората. Стрелецът е в състояние да се раздели с човек, когото обича, ако той се опитва да го ограничава.

Козирог

От провал и неуважение

Клише би било да се каже, че Козирозите са амбициозни и едно от най-важните неща за тях е кариерата. Не е така. Те имат и други интереси, например: работата, работното място, хората с които работят, компютърът, интернет, имейлите, работата, шефът, колегите... Козирозите демонизират провала във всичките му проявления и във всички сфери на живота. Разбира се неуспехът в службата е най-страшен, но и това да не успееш да създадеш (и запазиш) семейство, да ти липсва приятелски кръг и уважение - тези неща също тревожат Козирога.

Водолей

От промиване на мозъка

Водолеите прекарват живота си в борба със Системата. От осъзнаването си като личност на 3-4-годишна възраст, до забравянето че са такава, когато попаднат в сивия сектор на склерозата, те се стремят да избегнат интелектуалната принуда. Както Стрелците се борят с нокти и зъби за свободата си, така и Водолеите не понасят ограниченията, но клаустрофобията им е насочена към основните институции: училището, корпоративната система, болниците, брака. За тях те са мракобеснически механизми за впримчване и задушаване на човешката личност.

Риби

Да плащат сметки за тока

Някои ги наричат Питър Пан на зодияка. Рибите си живеят в своя фантастичен свят и категорично отказват да пораснат. Той е тяхно убежище в моментите, когато светът им се струва неприятно враждебен, а хората - прекалено изискващи. Тези вечни деца са мъдри, но не и зрели. За съжаление дори и те не могат да се изолират напълно от тегобите на ежедневието и досадните му ангажименти. Необходимостта да хабят скъпоценното си време за тривиалности, като да си плащат сметките за тока, ги потиска ужасно. Под игото на живота, много Риби се пропиват или дрогират.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп