Тайсъна вдигна купа „Странджа“

Даниел Асенов-Тайсъна изигра най-зрелищния финал на турнира „Странджа“ и заслужено вдигна първата си купа за най-добър български боксьор. В кат. до 52 кг асът ни от с. Кукорево се наложи над Джингуан Ху (Китай), бронзов олимпийски медалист от Рио 2016. Тайсъна умело финтираше съперника си и същевременно не спираше да нанася удари от близък бой, а още в първия рунд отвори аркада на съперника си. След последния гонг съдиите бяха единодушни – 5:0.

Изиграх три много силни мача, но това е само част от подготовката ми - каза Тайсъна. - Целта ми е златен медал от световното.“

Даниел разкри, че се впуска и в ново предизвикателство. Националът вече е част от френския отбор „Петлите“, като през април ще направи своя дебют в профисериите.

Боксьорите ни заслужиха още 3 титли. Особено щастлив бе 22-годишният Тинко Банабаков (49 кг), който се поздрави с първа победа. „Този медал ще ми даде още по-голямо самочувствие и стимул да тренирам на максимални обороти - заяви шампионът. - Посвещавам успеха на майка ми. Много спортове съм пробвал, но тя ми помогна да намеря моя. И това е боксът.“

При супертежките над 91 кг триумфира Петър Белберов след успех с 4:1 над руснака Иван Верязов с 4:1.

Битките изгледаха двама министри - настоящият Даниела Дашева, която връчи и купа „Странджа“ на Тайсъна, и нейният предшественик Красен Кралев.

Станимира поведе на азерка с 2:1

Станимира Петрова измъкна втора поредна победа от азерката Анна Алимарданова на боксовия турнир „Странджа“. Нашето момиче срази старата си познайничка Анна Алимарданова на финала в кат. до 54 кг. Петрова дразнеше съперничката си, за да я принуди да контраатакува, което се оказа и печелившата тактика - успех с 3:2 съдийски гласа. Двете се биха и на първенството на континента в София преди 3 месеца, а на европейските игри в Баку 2015 победата взе азерката.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт