Тайсъна на финал в Браила

Даниел Асенов ще се бие за европейската титла за младежи до 22 г. На шампионата на континента в Браила (Румъния) българинът победи по точки Кристиан Дзара (Италия) и се класира за финала в категория до 52 кг.

Тайсъна от Кукорево напълно превъзхождаше съперника си и след минута на проучване в първия рунд започна да налага превъзходство с непрекъснати атаки. Италианецът се огъна, а във втория рунд проблемите му станаха още повече - Асенов се хвърли в атаки от самото начало. В края на мача Дзара се опита да търси нокаут, но българинът показа, че има отлична защита и със зрелищни отклони избягваше ударите му. Логично след финалния гонг съдиите дадоха на нашия безспорно 5:0 гласа за втората му победа на първенството.

Така Тайсъна, който вече си бе осигурил медал, изпълни заканата си да победи без проблеми италианеца.

„Бронзовият медал не ме устройва, искам златото - обяви Асенов преди мача. - Смятам, че в момента съм в суперформа. Пак ще дам най-доброто от себе си и ще атакувам златото.“

В утрешния финал Асенов ще се изправи срещу испанеца Габриел Ескобар Маскунано, който изненадващо победи с 3:2 гласа англичанина Уилям Коули. При успех боксьорът ще прибави младежката титла към тази за мъже, която спечели в Самоков преди две години.

Другият българин на първенството - Благой Найденов, остана без медал. В категория до 81 кг софиянецът, който тази година се завърна в националния отбор след двегодишна пауза, падна с 0:5 съдийски гласа от Муслим Хаджимагомедов (Русия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт