Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Такса смет остава непроменена в Община Пазарджик

Новото регионално депо за битови отпадъци трябва да заработи до края на март 2017 г.
Такса смет в Община Пазарджик остава същата и няма да се променя за 2017 г. Това става ясно от внесената в местния парламент от кмета Тодор Попов План-сметка за разходите за битови отпадъци през 2017 г., която ще се гласува на предстоящата сесия на ОбС. Анализът на приходната и разходната част на план-сметката показва, че през 2017 г. няма финансови и правни аргументи, въз основа на които да бъде променен размера на промилите за ТБО (такса битови отпадъци), се посочва в проекта на решение.
„Определянето на размера на таксата въз основа на количеството на битовите отпадъци трябваше да влезе в сила от 01. 01. 2015 г., след което се отложи за 01.01.2016 г., впоследствие – за 01. 01. 2017 г., и за последно е отложено за 01. 01. 2018 г.“, са мотивите и аргументите на кмета Тодор Попов, предлагащ запазване на действащите към момента ставки и основи за облагане на ТБО. От 1 януари до 30 ноември 2016 г. в общинската хазна от такса смет са влезли общо 6 133 259,79 лв. – 3 364 908,34 лв. от фирми, 2 768 351,45 лв. от физически лица и 345 317 лв. от лихви.
До края на март 2017 г. трябва да заработи новото Регионално депо за неопасни отпадъци, чието строителство започна през октомври 2015 г. Общата стойност на проекта, финансиран от МОСВ чрез ПУДООС, е 15 989 234 лв. с ДДС, а до момента са изпълнени основни строително-монтажни работи за около 13 млн.лв. Новото сметище ще поеме освен боклука на Пазарджик и този на общините Пещера, Белово, Лесичово, Брацигово, Септември, Ракитово, Батак и Велинград.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.