Талонът с 10 билета ще може да се ползва от повече пътници в градския транспорт

Промени в наредбата за таксуване в градския транспорт на София от миналата година предизвика спорове между контрольори и пътници. Промените засягат талоните от 10 билетчета за пътуване, които вече ще може да се използват от повече от един пътник, без да се налага при проверка да бъде показван и полезният билет от номерацията.

"Има промяна и влязла в сила нова наредба от 1 май 2018 г. Една от промените е всъщност да позволим на пътниците да използват тези талони, без да показват и последния, което беше задължително при проверка. На първо място направихме това, за да улесним пътниците", обясни по БНТ Кристиян Петров, изп. директор на Центъра за градска мобилност.

"Променихме и самия носител на превозния документ - пластика или билетче. Вече имаме възможност този носител да бъде дигитален, като може да се закупи през телефона чрез есемес", каза още Петров.

През есента в столицата отваря врати и нов буферен паркинг - точно срещу БНР, близо до Борисовата градина. Предстои и обновяване на автопаркинга в столичния градски транспорт, допълни Петров.

Коментари

Задължително поле