Танцьори и певци от шест държави участват във фестивалите „Раховче” в Горна Оряховица

С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” във вторник в Горна Оряховица започват ХV Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХVІІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Преди да стартират фестивалните вечери, се проведе Годишният концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

Дефилето на съставите участници в Международния фестивал „Раховче” ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване ще е на сцената на Летния театър. Двете прояви ще преминат под патронажа на кмета на железничарския град инж. Добромир Добрев.

В ХV издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Латвия, Унгария, Сърбия, Турция и България. В ХVІІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 18 до 21 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър с изпълнения на участниците в ХVІІ Национален детски фестивал на изкуствата, а от 20.00 ч. и с участниците в ХV Междунароен фолклорен фестивал.

На 22 юни гостите от Грузия, Латвия, Унгария, Сърбия и Турция ще вземат участие в Петропавловския събор.

Гала концертът на участниците и закриването на двата феста ще е на 22 юни от 20.00 ч. на сцената на Летния театър.

Коментари

Задължително поле