Тартор на отцепниците от ИТН бил Георги Георгиев

Снимка: бТВ

Истинският лидер на отцепниците от ИТН, които са спазарени да подкрепят "Промяната", бил депутатът Георги Георгиев. Това заявиха пред "Труд" народни представители, които през последните дни са станали обект на чести позвънявания от страна на хора на премиера Кирил Петков. 

Според непотвърдена информация Георгиев е роднина с икономиста Любомир Дацов. От "Промяната" търсят интензивно нови министри за местата на подалите оставка. Продължава да е актуална и информацията, че Радостин Василев ще остане министър на спорта.

Георгиев беше предложен за министър на регионалното развитие в проектокабинета на Пламен Николов. 

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" той е с образователна и научна степен "доктор" по "Организация и управление на производството /строителство/", "магистър" по "Промишлено и гражданско строителство", строителен инженер. Бакалавърската му степен е по "Организация и управление", офицер. 

Георги Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети. 

Роден е в гр. Враца. Завършил е ВВИСУ "Любен Кравелов" през 2000 г. Преподавал е там 5 години като асистент и старши асистент.  Успоредно с това е защитил през 2005 г. дисертационен труд в областта на управление на инвестиционни строителни проекти. Участвал е в екипа към Министерство на финансите, въвел капиталово бюджетиране основано на проектен подход на базата на неговия дисертационен труд за период от 3,5 години. Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация. 

Бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика