Театър от пет държави на „Сцена на кръстопът“

Във “Великденско вино” Владо Пенев е в ролята на поп Кръстьо.

19 хитови продукции гостуват в Пловдив до 21 септември

Нови изложби и премиери на книги на международния културен фестивал

Владимир Пенев с “Великденско вино” от Народния театър

Общо 19 разнообразни спектакъла от 5 държави, множество изложби, премиери на книги, кръгла маса и четене на пиеса очаква публиката на 27-мото издание на Есенния международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът” в Пловдив. Той беше официално открит в голямата зала на Драматичния театър в града с премиерата на “Месец на село” по Тургенев. Представлението е на студентите от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” от класа на проф. Маргарита Младенова, която е и режисьор на спектакъла.

Утре, 11 септември, предстоят две представления - “Шахнаме: Сказание за Зал” и премиерата на Пловдивския театър на “Лебедът”. Почитателите на режисьора Веселка Кунчева ще могат да се насладят на нейния спектакъл “Дон Кихот”, продукция на Младежкия театър на 12 септември. Младежката трупа ще зарадва публиката на 12 септември и с представлението “Арт” с Петър Петров - Перо, Георги Гоцин, Кирил Недков.

На 13 септември ще видим “Игри в задния двор” на театър “София”.

На 13 септември ще видим “Игри в задния двор” на театър “София” и “Неведение” на Народен театър “Иван Вазов”. На 14 септември “Сцена на кръстопът” се превръща в международна сцена с копродукцията “Едуард II” на Драматичния театър и Народен театър “Йордан Хаджиконстантинов - Джинот” - Велес, Република Северна Македония. Зад проекта стои режисьорът Андрий Жолдак, а в спектакъла участва и актьорът от Пловдивския театър Борис Кръстев. В същото време на Камерна сцена ще се играе спектакълът “Великденско вино” с Владимир Пенев.

“Няма ток за електрическия ток” на драматурга Александър Секулов ще бъде интерпретиран от трупата от Народен театър “Йордан Хаджиконстантинов-Джинот” във Велес на 15 септември в Голяма зала. По същото време на камерна сцена ще гледаме “Козата, която свири на акордеон” с автор и режисьор Елин Рахнев - моноспектакъл на Мая Бежанска.

Като част от международната програма на 12 септември от 19 часа в Епископската базилика ще видим изпълнението на гръцката театрална формация “Реон”, която ще представи “Елена” по Еврипид. В същия ден от 19 часа в Кукления театър египетският театър “Ал-Талеаа” ще гостува със спектакъла “Фарида” на Аида Фахми. Представления ще се играят в дните до 21 септември, когато фестивалът ще приключи с музикалния спектакъл “Млади актьори на кръстопът” на студенти от НАТФИЗ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства