Тежки катастрофи край Ихтиман, има много пострадали

Снимка: Александър Стоянов/Фейсбук

12 души са тежко пострадали в следствие на двете катастрофи, които тази сутрин блокираха движението по магистрала "Тракия" край Ихтиман. В района се е образувало огромно задръстване.

Едната катастрофа е верижна и е станала в района на сметището на Ихтиман, другата - при тунела "Траянови врата", съобщава БТВ.

Около 40 моторни превозни средства са участвали в пътния инцидент. Изпратени са общо 14 линейки от Спешна помощ. От болница "Св Анна" посочват, че малко преди 9 сутринта при тях са били докарани седем от пострадалите.

Движението в посока към София се оклонява още при Пазарджик.

Организиран е безпрепятствен достъп на линейките до местата на инцидентите, както и до болничните заяведения, увери, Младен Маринов, главен секретар на МВР.

В социалните мрежи потребители пишат, че при Ихтиман повече от 50 минути колоната от автомобили не помръдва. Това е така, тъй като според свидетелските разкази двете платна са затворени и на колите се налага да се връщат през аварийната лента.

Водачите сигнализират още, че близо до пътя има пожар от местното сметище и трудно се диша.

От пресцентъра на Пътната агенция съобщават за затруднено движение в района поради гъста мъгла и пътнотранспортно произшествие. Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България