Теменужка Петкова ще отговаря на депутатски въпрос за инвестиционните намерения за АЕЦ „Белене“

Теменужка Петкова Снимка: Архив

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще отговаря на депутатски въпрос за заявените инвестиционни намерения за изграждане на АЕЦ „Белене“. Това се посочва в програмата за петъчния парламентарен контрол.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще отговаря на питане относно бизнес средата в сектор „Туризъм“. Към здравния министър Кирил Ананиев депутатите отправят въпрос за периодичната липса на животоподдържащи лекарства, както и за субсидирането на лечебните заведения през тази година.

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще отговори какви са плановете на министерството за терените на някогашното летище Стара Загора. Депутатите питат образователния министър Красимир Вълчев за политиката на министерството спрямо децата, които емигрират с родителите си и спрямо тези, които се завръщат от чужбина.

Народните представители продължават с гласуването на окончателни промени в Закона за развитието на академичния състав. Те ще решат дали кандидат за степен „доктор“ да се допуска до защита на дисертационния труд, ако научното жури е приело решение, че в него има плагиатство. Промените включват и създаването на Комисия за академична етика към министъра на образованието, която да разглежда сигналите за нарушения при присъждането на научни степени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции