Тервел звезда на гала във Виена

Тервел Пулев вече знае кога ще е десетият му мач на профи ринга. Българският боксьор ще се бие на гала във Виена на 7 април. Бронзовият медалист от Лондон 2012 е на плаката за шоуто, а в следващите два дни очаква да научи и името на съперника си. Очаква се това да е сериозен боксьор, който няма загуба до момента.

По-рано този месец Пулев спечели две победи в рамките на седмица. Първо той нокаутира в първия рунд американеца Скот Фютрел в Чикаго, а миналата седмица в Берлин би по точки бившия претендент за световната титла Валерий Брудов (Русия).

На същата гала ще участват и състезателите от националния отбор на България по аматьорски бокс, които ще мерят сили срещу тима на домакините. Гвоздей на програмата пък ще е местната звезда Маркос Надер, който се състезава в средна категория. Галата ще се излъчва пряко по Мтел Спорт 1.

По-големият брат на Тервел – Кубрат, пък бе обявен за част от „Новата златна ера“ на тежката категория. Френското списание „Льо Прогрес“ пише, че свалянето на Владимир Кличко от трона е сложило началото на вълнуващ период, който напомня за времената на Мохамед Али, Джо Фрейзър и Джордж Форман, а българинът има принос за това наред с шампионите Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт