Тереза Мей на обиколка из Великобритания, ще убеждава сънародниците си за Брекзит

Снимка: Архив

Британският министър-председател Тереза Мей ще посети Северна Ирландия и Уелс, за да получи подкрепа за широко критикуваната сделка за Брекзит, която предстои да бъде гласувана в парламента.

Мей осигури в неделя споразумение с Европейския съюз, при което Великобритания ще напусне блока, но ще запази тесни търговски връзки с него. Шансовете разделеният британски парламент да одобри сделката засега, изглежда, не са големи.

Днес Мей ще се срещне с политически лидери от всички партии в Северна Ирландия, която ще е единствената британска провинция със сухопътна граница с ЕС и чийто статут беше един от основните проблеми по време на преговорите, предаде БТА.

"В моята сделка има по нещо за всяко кътче на Обединеното кралство и аз ще работя здраво, за да укрепя връзките, които ни обединяват, когато погледнем към бъдещето си извън ЕС", заяви Мей.

Обиколката е част от усилията на екипа на Мей за събиране на подкрепа преди вота в парламента на 11 декември. Някои министри публично хвалят сделката и тихомълком ухажват опозиционните депутати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа