Тереза Палмър може да стреля с автомат

Актрисата от „Аз Вещицата” вземала уроци по екстремно шофиране

Даяна Бишоп е историк и вещица, която попада на омагьосан ръкопис, чиято мистерия трябва да разкрие. Помощ й предлага енигматичният Матю Клермонт, но той е вампир. А вещиците не трябва да имат вяра на вампири. Базиран на бестселъровата поредица на Дебора Харкнес, сериалът „Аз Вещицата” е съвременна любовна история, която се развива на фона на оксфордския академичен живот, но в свят, където няколко вещици, вампири и демони живеят и работят, незабелязани от хората.

Тереза Палмър е в ролята на брилянтната историчка Даяна Бишоп – вещица, която отрича за произхода си. Откритието на ръкописа Ashmole 782 в библиотеката на Оксфорд я хвърля в центъра на опасна мистерия на пътя на енигматичния генеалог – Матю Клермонт (Матю Гуд), които също има тъмна тайна – той е вампир. Даяна и Матю тръгват да разкрият тайните на древния ръкопис, а връзката им се задълбочава. Някои събития обаче заплашват крехкото равновесие, което дълги векове съществува между вещици, вампири, демони и хора.

Тереза Палмър е родена на 26 февруари 1986 в Аделаида, Австралия. Тя е единствено дете на инвеститора Кевин Палмър и бившата медицинска сестра Паола Сандърс. Когато момичето навършва 3 години, родителите му се развеждат. Бившите съпрузи така и не успяват да се разберат при кого да остане детето и затова Тереза живее ту при единият, ту при другия. Така и не получава нужните обич и внимание. Много скоро баща й се жени повторно, а новата му съпруга Карън ражда още 4 деца. Майка й пък страда от биполярно разстройство, а след развода заболяването се изостря. Тя започва да се отнася грубо към Тереза, обижда я и трудно се справя с проблемите си. Докато майката се бори с болестта си, бащата взема малката Тереза при себе си във фермата. За съжаление, никой от родителите в пълна степен не е в състояние да дари момичето с истинско семейство и щастливо детство.

След училище Тереза постъпва в университет MersedesCollege. Именно тогава твърдо решава да свърже живота си с киното. Започва изявите си още като малка: работи като детски аниматор, снима се във второстепенни роли в рекламни клипове, но твърдо вярва, че главните роли тепърва предстоят. Заработва пари и като продавачка в магазин за дрехи, известно време работи и като сервитьорка в заведение за бързо хранене.

След като завършва колеж, Палмър печели престижния местен конкурс „Търсим филмова звезда”, след което нейните снимки попадат на сайта на местна актьорска агенция, където я открива режисьорът Мурали Талури, който й предлага главна роля в драмата „2:37”. По това време Тереза постъпва в университета и започва да посещава курсове по актьорско майсторство, но предложението да се снима в киното променят житейските й планове. Пред неизвестната до сега провинциална девойка се открива невероятна възможност и тя не я изпуска. В „2:37” играе младо момиче, насилвано от собствения си брат, в резултат на което забременява. С тази роля Палмър се справя блестящо, има няколко награди и веднага след това се мести в Холивуд.

Дебютът й на голям екран е във филма на ужасите „Проклятие – 2”. Следва участие в „Приказки за лека нощ”. Палмър има удоволствието да работи с Ди Джей Карузо в приключенския блокбъстър „Аз – четвъртия”, където влиза в образа на момиче пришълец, което е принудено да се крие на Земята от външни врагове. За снимките тя взима уроци по екстремно шофиране, научава се да стреля с автомат и изцяло променя имиджа си.

Много холивудски актриси стават заложници на един и същ образ, но ролите на Тереза Палмър не приличат една на друга. Тя успешно се превъплащава във филми на ужасите, мелодрами, комедии и фантастика. Ако се вярва на агента й, нейният работен график е запълнен с няколко години напред.

Списъкът с любовници на актрисата не е никак малък. В него влиза двугодишна връзка с австралийския футболист Стюард Дю, холивудския актьор Ръсел Бренд, с когото актрисата е забелязана в нощен клуб през 2011 година и още много други колеги. Самата Тереза заявява в интервю: „Вероятно изглежда, че имам любовни отношения с почти всички мои партньори от снимачната площадка, но това не е съвсем така”.

На 21 декември 2013 години актрисата се омъжва за актьора, продуцент, сценарист и режисьор Марк Уебър, с когото имат любовни отношения в продължение на 15 месеца преди сватбата. На 17 февруари 2014 година им се ражда син Боди Рейн Палмър, а на 12 декември 2016 се появява на този свят вторият им син Форест Сейдж Палмър.

Тереза Палмър е вегетарианка. Още като дете е помощник в асоциация за закрила на животните. Актрисата е лице на известна марка за козметични продукти.

Коментари

Задължително поле