3-годишно дете е прието в болница с наранявания и опасност за живота Разследват причините, довели до тежкото му състояние

Шефът на АПИ: 151 км около София ще са без винетка Поддържането им струва 8 млн. лв. годишно, каза Георги Терзийски

Дъщерята на Стивън Спилбърг се впуска в порното

ОДМВР-Шумен пита: Познавате ли този обирджия?

Над 1000 стопани във видинско обезщетени заради чумата по свинете

Румен Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят

Започна регистрацията на НПО, желаещи да участват в избора на Съвет за развитие на гражданското общество

Шофьор блъсна колоездач и избяга

Задържаха дрогиран руснак зад волана

Задържаха рационализатори, крали ток с дървени пръти

Евакуираха 400 души от хотел в Пампорово заради пожар

Мъж с шал на лицето опитал да ограби магазин в столичния квартал „Люлин“

Нападателят от Ханау бил крайнодесен, убил и майка си

ГЕРБ призоваха президента Радев да се извини за поругаване на паметта на Левски

Нацист заличен от Берлинале Заличават името на Алфред Бауер от наградата „Сребърна мечка” заради хитлеристка дейност

Тесла за икономиката Не гигантите, а малкият и среден бизнес са гръбнакът на българската икономиката

Намалете административната тежест

България води преговори за евентуален завод за производство на електрически автомобили на лидера на пазара – „Тесла“. Това е новина, съобщена от министъра на икономиката Емил Караниколов.

Не разбирам желанието на българските политици да докарат така мечтания голям чуждестранен инвеститор у нас. Това е такава ирационална фиксидея, че стигнахме дотам министър на икономиката да започне да създава фалшиви новини. Изпращането на няколко имейла и една презентация на страната не са преговори, за Бога!

Един автомобилен завод на голям международен концерн е нищо повече от инструмент за валидация на политическата ни класа и по-точно това, че чуждестранните инвеститори вярват на политиците, които ни управляват. Подобни проекти, обаче много рядко имат някаква съществена нетна настояща стойност за икономиката ни след, като се вземат предвид всички инвестиции, които страната трябва да направи, всички ангажименти, които трябва да поеме и всички данъчни облекчения, които трябва да предостави на потенциалния инвеститор. Ако темата ви е интересна се запознайте с параметрите, които държави като Турция и Катар предложиха на „Фолксваген“, за да направи завода си в Турция.

Аз лично, като данъкоплатец съм изключително доволен, че този завод не се построи тук.

Така, че Караниколов вместо да разпространява фалшиви новини да започне да помага на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на българската икономика. И под помагане имам предвид да започне законодателни инициативи, които да намалят административната тежест за малкия и среден бизнес, за да може от своя страна бизнесът да инвестира по-лесно, да създава нови работни места и да бъде по-конкурентноспособен на международните пазари, което от своя страна ще увеличи нивата на заплащане в страната, а оттам може да започне тренд на връщане на българите от чужбина обратно тук. Това е.

*Авторът е икономически редактор на платформата за дясна политика “Консерваторъ”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.