Тиаго - големият въпрос в ЦСКА

Тиаго Родригес - ветеран и ракета-носител в сегашния отбор на ЦСКА. Но присъствието му в може би най-важния мач за годината е под въпрос. Португалският офанзивен халф ще чака до последно лекарското мнение дали може да играе срещу БАТЕ (Борисов) във втория предварителен кръг на "Българска армия" в четвъртък. При 1:1 срещу "Черно море" треньорът Стамен Белчев рискува да го пусне, за да стигне поне до ремито. Но с това травмата на Тиаго се усложни. Със сигурност халфът ще е в групата и най-вероятно ролята му ще е на жокер.
Младият десен бек Иван Турицов отпадна от двубоя заради контузия. А това е на път да се окаже ахилесова пета на ЦСКА. Неговият заместник и национал Пламен Гълъбов е крайно колеблив в изявите си напоследък. Към тях ЦСКА добавя в лазарета болните от коронавирус Петър Занев и Ахмед Ахмедов.
"БАТЕ е добре организиран отбор - коментира Стамен Белчев. - Тим, който знае във всеки момент какво ще последва. Ако покажем дисциплина и колектив, ще ги елиминираме. Голямата разлика е, че БАТЕ не е прекъсвал първенството и вече е в 23-и кръг. Това дава предимство на съперника. Освен това техният тим е събран отдавна. Не е толкова голям проблем, че един или двама футболисти са отпаднали. БАТЕ има силни, но и слаби страни. Разузнали сме ги. Жалко, е няма да има публика. Тя щеше да е 12-ият ни играч. Дано нарушим традицията БАТЕ да бие българи в евротурнирите."
ЦСКА ще направи и ход в бъдещето. Човек на Белчев ще гледа мача Б96 - ТНС на Фарьорските острови. Победителят от този дуел ще гостува на спечелилия битката ЦСКА - БАТЕ.
Най-добрият ни съдия Георги Кабаков е пратен на "Българска армия" в неделя, за да свири дербито срещу "Лудогорец".

Коментари

Задължително поле