Тийнейджъри на гурбет край морето обрали шефката си

Снимка: Архив

Тя ги приютила в дома си, а младоците отмъкнали 16 500 лв. и се скрили в София

17-годишната Елисавета Б. и 18-годишния Николай Т., и двамата от София, са били заловени от полицаите на РУП Приморско, след като обрали голяма сума пари- 16 500 лв. от шефката си. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и вече са с условни  присъди, след като са сключили споразумение с Царевска районна прокуратура.

Двамата тийнейджъри от столицата пристигнали в Приморско на 06.07.т.г. с идеята да започнат работа в търговски складове в града, обслужвани от 28-годишната им шефка. Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома си, разположен на ул. “Албатрос”. На сутринта обаче видяла, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лв. / оборотни пари/, а Елисавета и Николай са изчезнали.

Жената се обадила в полицията и служителите от Районно управление – Приморско, съвместно със служители от отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия.

Констатирано е, че двамата софиянци след извършване на кражбата отпътували от Приморско с наето от тях такси, като запалтили на водача му сумата от 500 лв., за да ги откара обратно в столицата.

Със съдействието на служители от СДВР в  условията на неотложност е извършено претърсване на частна къща, разположена на софийската улица “Мими Благоева”, в която двамата младоци се укрили. Там те са били задържани, намерена е и откраднатата сума.

Крадците са конвоирани до Районно управление - Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. Софиянците са сключили споразумение с Царевска районна прокуратура, съгласно което на 17-годишната Е.Б. е наложено наказание 3 месеца условно лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок, а на Н.Т. - 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Районен съд – Царево.

Коментари

Задължително поле