Тийн драмата „Диада“ по кината в цялата страна

Тийн драма за момиче от малкия град.

Втори пълнометражен филм на режисьора Яна Титова

Лентата спечели редица награди на международни и национални фестивали

Титова представи и роман, продължаващ историята

Вторият пълнометражен филм на Яна Титова. „Диада“ тръгна премиерно по кината в цялата страна. Публиката в няколко български града вече имаше възможността да гледа продукцията ексклузивно преди официалния старт и да се срещне лично с режисьора и главните актриси.

„Диада“ разказва историята на Дида, 16-годишно момиче от малък град, което мечтае да замине при майка си в Америка, където да сбъдне и друга своя съкровена цел – да учи рисуване. За броени часове животът ѝ се преобръща, а нужната подкрепа липсва както от страна на най-добрата ѝ приятелка Ива, така и от страна на възрастните.

Иван Бърнев в ролята на учител.

Непосредствено преди премиерата на филма режисьорът и сценарист Яна Титова приема ново предизвикателство и прави своя дебют в още едно артистично начинание. На същата дата, 10 ноември, излезе и първият ѝ роман. Книгата „Диада” е впечатляващ литературен дебют, който надниква още по-надълбоко в противоречивия свят на главната героиня Дида.
Филмът имаше своята световна премиера в средата на октомври – бе селектиран за официалната конкурсна програма на един от водещите кинофоруми в света с категория „А“ – този във Варшава, предстои представянето му в Талин, Естония, също фестивал от този клас, както и в Котбус, Германия.

Малко преди това той триумфира с 4 приза на „Златна роза“ – спечели награда за режисура, награда на критиката, 19-годишната Маргарита Стойкова бе удостоена с наградата на град Варна, а като изключителен случай в историята на фестивала се явява и голямата награда, споделена с „Уроците на Блага“.

Маги печели централната роля във филма след поредица от кастинги. В най-добрата приятелка на Дида се превъплъщава Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

В основния актьорски състав на „Диада“ влизат и редица любими актьори като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино