Тилда Суинтън се чуди: мъж ли е, жена ли е

Актрисата не може да определи половата си идентичност

60-годишната британска актриса Тилда Суинтън е интервюирана от списание Vogue, в което освен за всичко друго, говори и за своята полова идентичност. Носителката на "Оскар" признава, че винаги се е чувствала като странник, като човек, който не отговаря на хетеросексуална или цисгендерна идентичност.

"Винаги съм се чувствал като странник. Винаги бях в търсене на някакъв свой странен цирк и го намерих . Очевидно, че в моя случай това е свързано с чувственост", призна тя.

През 1992 г. актрисата участва във филма "Орландо", където нейният герой за пръв път се появява като млад мъж, а след това и като момиче. По-късно в лентата "Константин" тя играе безполовия ангел Габриел.

Говорейки за пола, Суинтън призна, че не може да определи каква е: момче или момиче. "Не знам дали някога наистина мога да кажа, че съм била момиче. Отдавна съм нещо като момче. Всичко се променя. Обичам да вървя по въжето на сексуалната и полова идентичност", признава тя.

От дълго време Тилда Суинтън има връзка с близо 20 години по-младия от нея новозеландски художник Сандро Коп. Актрисата има 23-годишни близнаци от бившия си любовник, художник и драматург Джон Патрик Бърн - син Ксавие и дъщеря Хонор .

Коментари

Задължително поле