ТИР и кола паднаха от 40-метров мост (обзор)

Шест души загинаха само до обед вчера при катастрофи в страната, предизвикани от мъглата и мократа настилка. Жертвите по пътищата от началото на годината са 656, с 30 повече за същия период на миналата година.

Трима шофьори бяха убити при четири различни сблъсъка в гъстата мъгла, паднала призори на магистрала “Тракия” край софийското село Вакарел. Видимостта на 21-вия километър била от 20 до 50 метра. Около 5 ч се ударили две леки коли, но без пътуващите в тях да пострадат.

Магистралните полицаи тъкмо пристигнали, когато станала втора катастрофа на леки коли. При нея също нямало ранени. Около 6 ч последвала и трета, при която загинал шофьор, а четирима души били откарани в Окръжна болница “Св. Анна” в столицата.

Около 6,20 ч до смачканите автомобили приближил ТИР. Шофьорът ги видял късно и рязко свил вдясно, за да не ги удари. В съседната лента камионът блъснал движещ се автомобил и заедно с него разкъсали предпазната мантинела и полетели от 40-метров мост. След падането двамата водачи били убити на място, а жена от леката кола оцеляла и също била откарана в болница “Св. Анна” с опасност за живота

Днес от пътната агенция твърдяха, че в нощта срещу петък са ръсили химикали по виедукта при Вакарел, тъй като се очаквало настилката да бъде заледена.

Челен удар между два автомобила на пътя между град Луковит и село Тодоричане отне живота на трима души - баба, дядо и тяхната 19-годишна внучка. Инцидентът е станал в 10,30 ч, като по това време в района също е имало мъгла. Поради намалената видимост с висока скорост се блъснали “Ауди 80” с ловешки номер и БМВ 735 - с плевенски. Загиналите са пътували в аудито, а 34-годишната шофьорка на БМВ се отървала само с драскотини. При последвалите огледи и проверки катаджиите установили, че 59-годишният загинал шофьор е карал аудито без книжка.

Коментари

Задължително поле