Тифозите на "Ювентус": Кристиано, донеси ни Шампионска лига!

Феновете на „Ювентус“ поискаха от новия си любимец Кристиано Роналдо мечтаният трофей от Шампионската лига. „Старата госпожа“ триумфира за последно в турнира през сезон 1995/96. След това игра пет финала, които всички загуби. През това време португалската звезда спечели Шампионската лига пет пъти с два различни отбора – с „Манчестър Юнайтед“ и „Реал“ (Мадрид).

Роналдо предизвика истерия още преди самото си представяне. Във вторник по обяд футболистът премина медицински тестове, като комплексът на „Ювентус“ беше претъпкан с фенове.

Възгласи “Кристиано, донеси ни Шампионска лига” от хиляди тифози накараха голямата футболна звезда да се усмихне.

Португалецът не пропусна да раздаде автографи на десетки малки деца, които ще помнят този ден завинаги.

Заради големият интерес „Ювентус“ планира да превърне Торино във футболния Дисниленд. Ръководството има намерение да осее града със статуи на новата си звезда, за да могат феновете да си правят селфита с неговия образ.

Едно от условията на португалеца да подпише нов договор с „Реал“ е било да му бъде направена статуя в Мадрид, но то не беше уважено от президента Флорентино Перес. По всичко изглежда, че италианският шампион ще удовлетвори желанието на новата си звезда.

И докато Роналдо подписваше своя 4-годишен договор с „Ювентус“ се разбра, че призивът за стачка в завода на „Фиат“ в Южна Италия срещу купуването на играча е „славно фиаско“.

„Само петима служители от около 1700, които бяха първа смяна, стачкуваха – коментираха от автомобилната компания. - Това означава, че участието в стачката беше 0,3 процента.“

Основният акционер във „Фиат“ е семейство Аниели, което притежава и „Ювентус“. Футболният клуб от Торино обяви миналата седмица сделката за Роналдо за 112 милиона евро. Един от синдикатите в завода в Мелфи организира стачката, заради голямата сума, както и годишната заплата на португалеца, възлизаща на 30 млн. Евро.

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле