Това ли е атентаторът от коледния базар в Берлин

БЕРЛИН. От нашия кореспондент

Разкрита е самоличността на атентатора от Берлин, който в понеделник заби ТИР на коледен базар в центъра на германската столица. Тогава загинаха 12 души. Други 48 бяха ранени, 30 от които тежко, 14 все още са в реанимация.

Сега полицията усилено издирва ислямист от Тунис. По все още непотвърдени данни терористът се казва Анис А. Той разполагал с няколко паспорта, в които възрастта му е между 21 и 23 години.

До горещата следа се стига при претърсване на ТИР-а убиец. Под шофьорската седалка е бил открит документ на името Анис А., на 21 години. Най-вероятно става въпрос за разрешително на германските власти за временно пребиваване във ФРГ. В документа е посочено, че Анис А. е роден през 1992 г. в град Татауин, Тунис.

В момента атентаторът се издирва на цялата територия на Германия.

Според излизащия в град Майнц в. “Алгемайне цайтунг” ислямистът се е подвизавал с още три имена, сочил е и различни дати на раждане. На едно от имената - Ахмед А., на 21 години, му е било издадено разрешително за пребиваване. Това е станало в община Клеве, федерална провинция Северн Рейн-Вестфалия.

Очаква се пресконференция, на която ще бъдат съобщени подробности.

Вчера бе освободен пакистанецът Навед Б., който първоначално бе задържан за атентата в германската столица.

атентатът в берлин

Коментари

Задължително поле