Отчетоха рекордно ниска безработица във Варненска област

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Двама ще лежат по 15 г. в затвора за зверското убийство на пенсионер Проникнали дрогирани в дома му да търсят пари, ограбеното проиграли на хазарт

Обявиха грипна ваканция във Велико Търново от 29 януари до 9 февруари включително

Смяна на стави по нов метод спестява кръвопреливане и съкращава периода на възстановяване

Полицията изсели над 1000 мигранти от северната част на Париж

Вдигат нов строеж върху съборената Картофена къща във Варна Върховният съд отмени ветото и задължи общината да одобри проекта

Шофьорка с 3,66 промила блъсна паркирала кола

Над килограм марихуана и старинни предмети иззеха в Пещера

СОС реши София да помогне на Перник заради водната криза (СНИМКИ)

11 мъже са задържани след скандал в Ботевград

От Борда по туризъм искат отлагане на данъчна наредба Н—18 да влезе в сила от 30 септември, предлагат от бизнеса

Представители на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР пристигат в София

Откраднали 70 мъртви пилета от контейнер

Никол Станкулова се показа без грим, предизвика и Гери Малкоданска (СНИМКИ)

Тома Биков: Г-жа Нинова да се вгледа в кмета на Перник, той показа как се действа

Трета година колегите от БСП не се научиха какво е вот на недоверие, какъв е смисълът и, че не е пиар инструмент, който да играе ролята „всяко чудо за три дни“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на брифинг в отговор на изказванията на социалистите.

„Единствената мярка е правителството да падне. Това е безотговорно поведение и ние ще отхвърлим вота“, категоричен е Биков.

„Призовавам г-жа Нинова да се вгледа в кмета на Перник, който много ясно показа как се действа. Правителството и кметът не са далеч толкова словоохотливи за разлика от тези, които стоят на „Позитано“ и смятат, че може да се реши проблемът с няколко пресконференции“, каза още Биков.

„На пресконференцията присъства човек, който говори срещу боклука, а фирмата му е свързана със скрап“, акцентира депутатът.

Председателят на комисията по околна среда в НС Ивелина Василева отбеляза, че изказването на БСП не е държавническо и подчерта, че през годините на този парламент червените не са внесли едно предложение в сектор води, въздух и отпадъци. За разлика от тях ГЕРБ само за последната година 3 предложения за подобряване на въздуха.

„Има разработена и действаща стратегия за развитие и управление на водния сектор. Само преди няколко седмици проведохме много сериозни разговори за стратегията за ВиК сектора и изискахме от министъра на регионалното развитие и благоустройството до май месец представи за обществено обсъждане разработения проект на закон за ВиК, както и два пъти в годината да предоставя информация в парламента за напредъка по изпълнение на мерките към стратегията“, допълни Василева.

По думите й действията на правителството за решаване на водната криза в Перник са били светкавични.

„Бяха отпуснати средства още в първите дни – 30 милиона, за да се рехабилитира и пречиствателната станция за питейни води, и водопроводите. И там, където има аварии, бяха привлечени екипи, включително и от други части на страната, за да помогнат за по-бързо справяне с аварийните ситуации“, припомни тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.