Тома Биков към Корнелия Нинова: Парламентът не е аналитичен център, а законодателен орган

Снимка: Денислав Стойчев

Днес разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням й, че НС не е аналитичен център, а законодателен орган. Ако имат предложения за законодателни промени обявихме, че ще ги подкрепим, свързани със силови групировки, кражби, престъпления, концесии, каквото кажат, само да го предадат в подходяща юридическа форма. Анализи на Прехода няма как да внесем. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков на брифинг в Народното събрание в отговор на заявката на БСП за внасяне на вот на недоверие към управляващите след окончателното гласуване на бюджета.

„Иначе можем да анализираме дълго, готови сме и да анализираме“, каза той. „Г-жа Нинова обяви, че имали Консултативен съвет, който ще пише текстове за целия Преход, до момента не сме получили никакви текстове“, заяви Тома Биков. „На пресконференцията на БСП бяха хвърлени безпочвени твърдения и коментари по отношение на ГЕРБ“, посочи той. „За това, че сме се молили за коалиция с БСП- обявихме, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС преди изборите. За разлика от тях, които се гънеха и не можеха да кажат с кого могат да управляват“, обясни Тома Биков. Той допълни, че държавата функционира и без Деница Златева като министър на Българското Председателство и Корнелия Нинова като председател на парламента.

„Отдавам емоциите на БСП на тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле