Томислав Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Преди да се правят политически коментари, трябва да изчакаме КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже. Това коментира пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев по повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България.

Според Дончев българската икономика в този си вид е ударила тавана, а вече сме в плен на ниските разходи. Корупцията също ерозира потенциала за растеж. Най-голямата й щета идва от това, че подменя усещането за честно състезание, каза вицепремиерът.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в сложните системи нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

Той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза вицепремиерът.

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.

Коментари

Задължително поле