Томислав Дончев: Трябва да бъде овладяна масовата обществена истерия, че някой ще вземе децата на хората

Трябва да бъде овладяна масовата обществена истерия, че някой ще вземе децата на хората и ще ги транспортира до Норвегия с неясни цели. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му това е въпрос на комуникация, и точно такава трябва да бъде ролята на социалния министър. Според Дончев той трябва да е публичен комуникатор.

"Деница Сачева ще се справи с това, защото има богат опит, заместник-министър е била в същото министерство и в Министерството на образованието.

Освен всички традиционни предизвикателства пред социалното министерство е важно да се обърне внимание на въпроса, свързан с пазара на труда, където има дефицити и огромни нужди", коментира Дончев.

Той допълни, че все още в обществото има групи, които не са на пазара на труда, заради липсата на трудови навици и квалификация, а социалното министерство има инструментите да ги мотивира за да започнат да си търсят работа.

Томислав Дончев смята, че е важно да се направи стратегически преглед на всички социални услуги, които се предоставят към момента и техните перспективи поне за десетилетие напред.

Дончев коментира и субсидиите на партиите, които Народното събрание гласува, с думите: "Голяма бъркотия се получи".

Той посочи, че трябва да се направи анализ на текстове и процедури дали това има шанс да бъде поправено и отбеляза, че в много случаи по сериозните въпроси нещата се случват бързо с едно парламентарно гласуване, а би било хубаво да има дискусия и дебат.

Вицепремиерът Томислав Дончев и ректорът на Великотърновския университет проф.Христо Бонджолов връчиха дипломите на 241 студенти от професионалните направления "Администрация и управление" и "Социални дейности" на Стопанския факултет на Великотърновския университет.

Дончев посочи, че Държавната администрация е конкурент на частния сектор и се бори за добри кадри.

Според него в последните години в публичната администрация са привлечени добри специалисти, а качеството на администрацията е критерии за качеството на публичните услуги.

Коментари

Задължително поле