Топло ще е времето днес

Максималните температури на морския бряг ще се понижат и ще бъдат от 16° до 18°, но в по-голямата част от страната се очакват стойности от 28° до 33°. Ще има значителна облачност. Концентрацията на сахарски прах в атмосферата ще остане значителна.

Ще продължи да духа умерен северозападен, в източната половина от страната – югоизточен вятър. Много ветровито ще бъде за пореден ден в планините. Ще духа умерен, по билата - силен западен вятър. Ще има значителна облачност, на отделни места със слаби превалявания, с по-голяма вероятност в Западна Стара планина.

Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат от 19° на Алеко до 26° в Пампорово и Боровец, по върховете - от 11° на Мусала до 16°на Черни връх. В понеделник и вторник се повишава вероятността за следобедни превалявания и гръмотевици, все още на отделни места и повече в планинските райони на Западна България. По-интензивни, придружени от гръмотевични бури и на повече места в страната ще бъдат валежите в сряда и четвъртък. Температурите постепенно ще се понижават, по-съществено максималните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето