Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Министър Вълчев: Увеличаваме заплатите на педагогическия персонал, за да мотивираме най-добрите ученици да станат учители

„Трейс Груп Холд” АД за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия” ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Партията за Брекзит” води за евровота

Председателят на КЕВР Иван Иванов: Увеличението на тока ще бъде с 3,6% от юли И трите ЕРП-та поискаха по-високи цени

Топ жена от облаците идва в България Сара Геруек пристига у нас за среща с родни IT дами

Дамата предприемач със световно признание Сара Геруек пристига в България на 3 април за среща с жени, работещи в IT сектора. Носителката на престижното отличие „Топ жена в облачните технологии за 2018 година“ ще бъде специален гост на събитие, организирано от Български център на жените в технологиите.

Геруек ще се изправи пред нежната аудитория, за да разкаже историята на реализацията ѝ като жена в сферата на новите технологии, предприемачеството и науката. „Аз и тези момичета работим в един изключително мъжки, конкурентен и динамичен сектор. Надявам се, че като споделя с тях за трудностите и провалите по пътя ми, но и за последвалите успехи, ще им вдъхна кураж, ще ги накарам да си кажат: „щом тя е успяла, и аз ще успея“, сподели Геруeк.

По време на двуседмичния си престой у нас Геруек, която е основател и главен архитект на AtScale, ще се посвети на обучението на най-новите членове на българския екип на компанията. Набирането на кадри тече с пълна сила от началото на 2019 г., когато AtScale обяви, че отваря офис в София. „1/3 от новите ни попълнения са жени. Но това май не е изненада за никого, като се има предвид, че по официални данни България е държавата с най-много дами, работещи в IT сектора в Европа“, каза технологичният директор на компанията Матю Беърд. Той и колегата му продуктов директор Скот Хаузър бяха в България в края на януари за серия от интервюта с български дивелъпъри и сега се връщат заедно с Геруек за втори тур. Тогава бе обявено, че в изграждането на технологичния им хъб тук ще инвестират 25 млн. долара. „Сигурни сме, че присъствието на такъв голям ум от Силиконовата долина като Сара ще вдъхнови не само нежния пол, но и целия ни екип тук“, категоричен е
Беърд. Докато са в България, Беърд и колегите му заедно с генералния мениджър на AtScale за Европа Момчил Михайлов ще представят официално AtScale пред български медии.

Преди да основе AtScale през 2013 г. със свои съмишленици и пионери от Google, IBM и Microsoft Геруек е част от екипа на Yahoo!. Първоначално се занимава с дизайна и разработването на системите за анализ на данни на компанията, а година по-късно става главен архитект. В началото на годината Геруек, която притежава три патента в областта на бързия анализ на данни, се нареди в топ 10 на жените предприемачи в облачните технологии. Отличията са на консорциума с нестопанска цел CloudNOW и са финансирани от Facebook, Google и Intel. Награждават се и десетте дами, без да бъдат класирани. Церемонията се състоя в централата на Facebook в Менло Парк, Калифорния.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.