Топ производител на ръкавици изнемогва

Поръчките, които Top Glove Corporation Bhd получава от Европа и САЩ, са почти двойно повече от капацитета на компанията.

Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

Най-големият производител в света на латексови и гумени ръкавици - Top Glove Corporation Bhd, прогнозира месеци недостиг на въпросната продукция на световния пазар заради вълната от поръчки от Европа и САЩ. Компанията, базирана в Малайзия, която произвежда 1/5 от този продукт на планетата, признава, че търсенето значително надхвърля капацитета й, предаде Ройтерс.

Изпълнителният директор на фирмата Лим Уи Чай посочва, че компанията е удължила изпълнението на поръчките си от 30 на 150 дни. Той смята, че изключителното търсене на ръкавици ще продължи още 3 месеца.

“Някои клиенти изпаднаха в паника, обикновено поръчваха по 10 контейнера на месец, сега искат по 20. Искат 100% повече, а ние можем да увеличим производството с 20%, т. е. дефицитът ще е между 50 и 80%”, казва директорът. И допълва, че компанията всяка седмица монтира нови машини и че спешно набира и около 1000 нови работници (допълнителни 10% от работната й сила).

Що се отнася до друг проблем - мрежите за доставки, от фирмата уверяват, че те са достатъчно разнообразни, за да се избегне блокирането им. Малайзия е под строги ограничителни мерки до 14 април, като срокът подлежи на удължаване.

Световната здравна организация вече предупреди, че една от най-непосредствените пречки пред овладяването на пандемията е “хроничният недостиг на средства за лична защита”.

Коментари

Задължително поле