Тотален хаос в район "Младост", няма кой да замести Иванчева

Създаденият административен хаос от арестуваната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева вече е тотален след нейното задържане, научи "Труд" от свои източници, работещи в общината.

Причината е, че посоченият за изпълняващ длъжността кмет Владимир Клисуров, който е заместник на Иванчева, все още не е казал дали е съгласен встъпи в длъжност, като мнението му клоняло по-скоро към отказ.

Десислава Иванчева посочи Клисуров, след като бе арестувана заедно с другата си заместничка Биляна Петрова за получаване на подкуп в особено големи размери. По време на съдебното заседание за гледане на мярката й кметицата обвини третият си и последен заместник - арх. Румен Русев, че е сред участниците в "инсценировката за подхвърлянето на парите". Всичко идвало от апетитите на Русев да заеме поста на Иванчева.

Вчера Русев отрече тези обвинения пред "Труд" и призна, че с неговата началничка са имали много пререкания заради бавенето на преписки.

Така че Иванчева сега трябва да посочи Русев, в случай, че Владимир Клисуров откаже. Тя едва ли ще го направи след обвиненията, които изрече по него адрес и така "Младост" остава без ръководство. При този вариант Столичният общински съвет трябва да каже какво се случва, тъй като не може район с размерите на град да върви на автопилот. Защото без изпълняващ длъжността кмет, няма кой да разписва редица документи, а служителите няма как да получават заплати, тъй като липсва ръководителят, който да ги нареди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България