„Тракия“ остава затворена край Бургас

Забранени за движение са пътищата към Обзор, Каблешково и Слънчев бряг

Автомагистрала "Тракия" остава затворена за всички превозни средства в участъка Карнобат-Бургас в двете посоки, както и участъкът Зимница-Карнобат, съобщиха от Областно пътно управление-Бургас за обстановката към 16,30 часа.

Пътят от „Петолъчката до Бургас“ е затворен за автомобили над 12 тона. За всички автомобили е затворен и Миролюбиво - Каблешково затворен за всички МПС. Ограничено е движението за МПС над 12 тона през Ришки проход поради обилен снеговалеж, затворен за всички автомобили е Дюлински проход, Айтоски проход (Айтос- Руен- Провадия) е забранен за превозни средства над 12 тона.

Временно е ограничено движението на всички автомобили Варовник – Вълчаново ханче, както и Вълчаново ханче-Малина, поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания. Същата е забраната и за Дюлино – Русокастро.

Затворен е и пътят Обзор-Слънчев бряг, както и Каблешково - Ахелой поради снегонавявания и лоша видимост. Ограничено е движението за всички автомобили по пътя Несебър – Равда, Поморие-Слънчев бряг, както и Каблешково – Бургас

Населени места без ток има в община Малко Търново - Граматиково, Калово, Визица, Заберново, Евренозово, в община Бургас - Изворище, Рудник, в община Айтос- с.Дрянковец и в община Поморие - с.Козичино, Дъбник.

След постъпили сигнали на телефон 112 за закъсали автомобили в затворени за движение пътни участъци в област Бургас хората са били евакуирани. На територията на областта няма информация за бедстващи граждани. Обслужени са родилките и болните на хемодиализа.

Утре, 1 март 2018 г., ще бъде неучебен в общините: Айтос, Бургас, Камено, Несебър и Средец. Двата дни – 1-ви и 2-ри март 2018 г. ще бъдат неучебни дни за всички училища от общините Карнобат, Малко Търново, Поморие, Созопол и Сунгурларе, съобщиха от администрацията на Областния управител в Бургас.

По данни на „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“ спасители и пожарникари са се отзовали на 22 сигнала за закъсали автобуси на градския транспорт и 1 за евакуиране на болно дете от затънал в преспите автомобил. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болницата в Несебър. Оказано е съдействие по транспортирането на медик в с. Оризаре.

Коментари

Задължително поле