Трансферна война между "Виляреал" и "Валенсия" (ИНФОГРАФИКА)

Испанският сблъсък на 1/4-финалите в Лига Европа между "Виляреал" и "Валенсия" се пренесе на трансферния пазар. Двата клуба се надцакват в борба за подписа на Жоан Жордан от "Ейбар". "Прилепите" са в напреднали преговори за полузащитника, но вестник "Марка" съобщи, че "Виляреал" също е изпратил оферта за испанеца.

Договорът на Жордан изтича след година, а сега може да бъде откупен за 15 млн. евро, колкото е клаузата му. "Виляреал" и "Валенсия" ще платят сумата, но ще се борят с финансовото възнаграждение на играча, както и допълнителни бонуси, които са готови да предложат.

Халфът има 30 мача, 3 гола и 4 асистенции в Ла Лига този сезон. "Прилепите" са с едни гърди напред в преговорите, тъй като "Виляреал" е сред изпадащите, докато "Валенсия" се бори за място в Шампионската лига през следващия сезон.

А двубоят между двата испански тима в четвъртък вечер ще бъде ръководен от Майкъл Оливър. Британецът и семейството му бяха заплашвани със смърт, след свирения от него 1/4-финал в най-комерсиалния клубен турнир през миналия сезон. Става въпрос за реванша, в който "Реал" победи "Ювентус" с 3:0 и отстрани италианския тим с общ резултат 3:2. Оливър отсъди дузпа за "Кралския клуб" в 93-ата минута, която Кристиано Роналдо превърна в гол. Той пък костваше класирането на „черно-белите“ на полуфиналите. Повече от заплахите бяха от фенове на "Ювентус". Те недоволстваха не само срещу дузпата, а и срещу решението на рефера да изгони вратаря и капитан на тима Джанлуиджи Буфон заради бурните му протести. Самият страж заяви, че за него отсъждането на спорния наказателен удар е било "убийство", а съдията Оливър - "животно".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят