Траурно бдение в Сливен почете паметта на Криси и поиска най-строго наказание за убиеца й

Не мога да се успокоя, докато не видя справедливост, каза бабата на невръстната Кристин от Сотиря, чийто живот бе отнет от 21-годишния убиец Мартин Трифонов. „Трябва да опазим децата, защото те са бъдещето на България. Не искам да пострада друго дете, като моето Криси”, каза още жената на траурното бдение в памет на момиченцето, което бе организирано от близките пред сградата на общината в Сливен. „Какво наказание искате, българи?”, обърна се тя към хората, дошли да подкрепят семейството в мъката му. Отговориха й: „Смърт”, „Доживотен затвор”.

Близо 200 души – жители на Сотиря, на Сливен и на други градове, участваха в бдението. Пред централния вход на общината със запалени свещи бе изписано името на детето, а в подножието на една от колоните бяха поставени плюшени играчки и портрета на момиченцето. Мнозина поднесоха цветя. Кметът Стефан Радев и зам.-кметът Пепа Чиликова излязоха, за да изкажат за пореден път съболезнования. Кметът заяви, че общината ще окаже необходимата подкрепа на близките за изпращането на Криси в последния й път.

19 август бе обявен за траурен ден в община Сливен със заповед на градоначалника. Същият ден Окръжният съд в Сливен уважи искането на обвинението и наложи на убиеца-изнасилвач най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” . Съдебното заседание се проведе в областната болница, при закрити врата. Трифонов бе настанен там след задържането му, с две огнестрелни рани в единия крак и фрактура на другия, получени по време на опита му за бягство при организираното от МВР преследване. Опериран е, в добро състояние, няма опасност за живота му.

Коментари

Задължително поле