Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Трафикант на хора предлага 200 евро на полицаи

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу трафикант на хора, който се опитал да подкупи полицаи с 200 евро.

Ливанецът Бахжат М. е обвинен, че през юли т. г. подпомогнал семейство афганистанци с четири деца да преминат през България и че се опитал да даде рушвет на служителите на реда. Мигрантите тръгнали от Кабул, като крайната им цел била Германия. Пътували със самолет през Дубай до Истанбул. На 20 юли пристигнали в Турция. Там човек поел ангажимент срещу 5200 евро за възрастен и 2600 евро за дете да организира нелегалното им превеждане до Германия. Вечерта те били преведени на българска територия. Бахжат ги качил в автомобил “Форд Фокус” и поел към София. Автомобилът бил нает под наем от фирма, казаха от прокуратурата. За услугата Бахжат трябвало да получи част от сумата, договорена още в Истанбул.

Полицейски патрул спрял форда край мотел “Черна котка” на входа на София. Бахжат представил документи и било установено, че той е чужденец с хуманитарен статут у нас. При поискване на документите на останалите пътници в колата той заявил, че нямат такива. Тогава Бахжат поискал пари от афганистанците, които му дали 4 банкноти от по 50 евро. Трафикантът отишъл при полицаите и заявил: “Ето ви 200 евро, за да ни пуснете.” Униформените обаче отказали и ливанецът прибрал банкнотите в задния си джоб. На място пристигнали още полицаи и пред тях пътниците в колата показали паспортите си, издадени от Афганистан. Бахжат бил веднага задържан. По време на разпити в досъдебното производство трафикантът се признал за виновен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете