Трафикант на хора предлага 200 евро на полицаи

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу трафикант на хора, който се опитал да подкупи полицаи с 200 евро.

Ливанецът Бахжат М. е обвинен, че през юли т. г. подпомогнал семейство афганистанци с четири деца да преминат през България и че се опитал да даде рушвет на служителите на реда. Мигрантите тръгнали от Кабул, като крайната им цел била Германия. Пътували със самолет през Дубай до Истанбул. На 20 юли пристигнали в Турция. Там човек поел ангажимент срещу 5200 евро за възрастен и 2600 евро за дете да организира нелегалното им превеждане до Германия. Вечерта те били преведени на българска територия. Бахжат ги качил в автомобил “Форд Фокус” и поел към София. Автомобилът бил нает под наем от фирма, казаха от прокуратурата. За услугата Бахжат трябвало да получи част от сумата, договорена още в Истанбул.

Полицейски патрул спрял форда край мотел “Черна котка” на входа на София. Бахжат представил документи и било установено, че той е чужденец с хуманитарен статут у нас. При поискване на документите на останалите пътници в колата той заявил, че нямат такива. Тогава Бахжат поискал пари от афганистанците, които му дали 4 банкноти от по 50 евро. Трафикантът отишъл при полицаите и заявил: “Ето ви 200 евро, за да ни пуснете.” Униформените обаче отказали и ливанецът прибрал банкнотите в задния си джоб. На място пристигнали още полицаи и пред тях пътниците в колата показали паспортите си, издадени от Афганистан. Бахжат бил веднага задържан. По време на разпити в досъдебното производство трафикантът се признал за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право