Трафикът на Кулата нормален, гръцки медии търсят фалшиви тестове на Промахон

Снимка: Авторът

Трафикът на ГКПП-Кулата е нормален, няма опашки от туристи за влизане в Гърция. В потока от преминаващи са предимно българи и румънци.

В първия ден, в който гърците обявиха,че ще пропускат само с отрицателен  PCR тест и баркод, няма наплив от нашенци, които да плажуват на Бяло море. Повечето от преминаващите са семейства, които са направили резервации още преди месец за почивка. Всички имаха отрицателни тестове и кодове, но въпреки това на Промахон има здравен екип, който избирателно тества туристите.

На гръцкият пункт от сутринта се струпаха и журналистически екипи от Гърция и Румъния. Те питаха българските си колеги къде са фабриките у нас, които бълват фалшиви PCR тестове. Това прочели в техни медии, които твърдят,че се продавали на Кулата срещу 40 евро. Гръцките колеги обясниха, че са питали тяхната полиция, която им съобщила, че нямат никаква информация по въпроса. И на Кулата никой не бе и чувал за подобни тестове.

На ГКПП-Промахон имаше и сръбски туристи, които се опитваха да преминат, но бяха върнати, въпреки че имаха отрицателни PCR тестове.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони