Треньорът на австрийците: България игра като отбор от световна класа

България игра като отбор от световна класа – заяви треньорът на австрийците Радован Гачич. - В първия мач те не оказаха такъв натиск от сервис, но във втория наистина бяха силни.

Волейболистите ни постигнаха 3 победи на квалификационния турнир в Израел и се класираха за Евро 2021. В третия сблъсък „лъвовете“ прегазиха тима на Австрия с 3:0 (15, 18, 22). А в четвъртия мач снощи, който бе без значение, се очакваше селекционерът Силвано Пранди да даде шанс на резервите.

Много сме щастливи, защото дойдохме с обновен и млад отбор – коментира капитанът Цветан Соколов, който бе и най-резултатен с 18 точки. - Постигнахме целта си и се класирахме за европейското първенство. Поздравявам всички състезатели. Успехът е плод на много добра работа...“

След три успеха нашите са безапелационни лидери с 9 точки и са недостижими на върха. Австрийците са втори с 4 т. (1 победа и 3 загуби).

На европейското в Полша, Чехия, Естония и Финландия ще участват отбори от 24 страни. Освен четирите домакина и още 8 тима, класирали се по право, сега на квалификациите за шампионата отиват още 12 състава – победителите в 7-те групи и най-добрите 5 втори отбора.

Коментари

Задължително поле