Треньорът на Цървена звезда помоли да пуснат похитените от Хамас

Треньорът на Цървена звезда Барак Бахар отново коментира войната в Газа и отправи шокиращо послание към членовете на терористичната групировка Хамас. Израелецът държеше в ръцете си снимки на отвлечени деца и призова членовете на Хамас да ги освободят.
- В деня на терористичната атака срещу Израел, 7 октомври, повече от 30 деца бяха отвлечени и отведени в Газа. Хамас ги държи в плен пет седмици. В името на отвлечените деца, моля - освободете ги, върнете всички заложници у дома, незабавно - написа Барак Бахар в публикацията в социалните мрежи, към която прикачи и видео.

На 7 октомври Хамас започна голяма военна операция на израелска територия. След изстрелването на хиляди ракети към Израел организацията направи атака по суша, въздух и море. Те атакуваха военни позиции и окупираха няколко селища, след което повече от 1200 души загинаха в Израел, а голям брой пленени израелци бяха отведени в Ивицата Газа.

Треньорът на Звезда използва ноемврийската пауза за мачовете на националния отбор, за да напусне Сърбия и да посети семейството си в Израел за първи път от началото на войната в Близкия изток. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят