Треньор №1 на България Петър Касабов: Никой не е спокоен за мястото си в отбора

Женската ни борба направи истински фурор на европейското първенство в Букурещ – титли на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова и сребърни медали на Миглена Селишка и Евелина Николова. Но старши треньорът Петър Касабов предупреди състезателките си да не мислят, че имат запазено място в отбора.

„Хубавото е, че момичетата са близки категории и могат да тренират една с друга – заяви треньор №1 на България за 2018-а. - Няма запазено място в националния отбор – имаме републиканско, имаме турнири, а ако силите са изравнени – имаме и преборвания, който е по-добър, той ще си спечели мястото в категорията. Отпускаш ли се, разсейваш ли се – отпадаш от гоненето на олимпийски квоти.“

Подобно нещо вече се случи с Дудова, която не успя да защити мястото си в категория до 57 кг и се наложи да се бори при 59-килограмовите. „За това първенство така се стече ситуацията, но най-добре се чувствам на 57 кг и там ще ме виждате“, закани се шампионката.

Следващата цел на националните отбори е световното първенство в Нур-Султан (Казахстан), където ще се разпределят олимпийските квоти. А на европейските олимпийски игри в Минск през юни ще се обиграват по-млади състезатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт