Трета жалба блокира изграждането на тол система

От валежите през зимата и обилния дъжд последните дни канавките по автомагистрала "Струма" се напълнили с пръст от откосите и насипите.Над тунел-1 при с.Блатино /Дупнишк/ има и активизирало се свлячище, казахА пътни специялисти от Кюстендил вчера. Екипи почистват падналатА земя и камъни. Движението е ограничено, но не е спирано. Снимка: Кирил Фалин

Нова жалба спира обявената обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т., съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Третата жалба е постъпила на 8 август от „Пропърти Стан“ ЕООД. В нея отново се съдържа искане за спиране на процедурата.

Към момента процедурата за възлагане на обществената поръчка ще остане спряна докато не приключи производството по обжалване по отношение на исканията за спирането й.

Търгът за изграждането на ТОЛ-системата е обявен на 5 април 2016 г.

Проектът ще трябва да бъде изпълнен за 19 месеца. Поръчката е за 200 млн. лева без ДДС. Тя трябва да замени сегашните винетки за събиране на пътни такси.

Коментари

Задължително поле