Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 19 януари 2020

На 19 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 19.01.2020

Кокошка снесе яйце с датата на Апокалипсиса (СНИМКА и ВИДЕО)

Жена катастрофира челно, за да изпита вярата си

Халифа Хафтар пристигна в Берлин за участие в международната конференция за Либия

Майк Помпео преговаря с президента на Ирак за напрежението в региона

Принц Хари и съпругата му Меган се отказват от кралските си титли

Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус, проверяват по летищата в САЩ

Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

Пекарите на кафе пазят в тайна над 800 аромата

Владимир Путин не иска да се връща към времената на неограничен президентски мандат

Трета компания за електронни разплащания чака лиценз от БНБ

Трета компания в България е подала документи до БНБ и очаква лиценз за електронни разплащания.

Освен Европейската централна банка и националните банки, дружествата за електронни разплащания са единствените, които могат за издават и да изкупуват обратно електронни пари. Минималният изискуем капитал за тях е 700 хил. лв., а таксата за лиценза, издаван от БНБ е 10 хил. лв.

По смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи електронните пари са парична стойност, съхранявана в електронна, включително магнитна форма, която представлява вземане към издателя, издава се при получаване на средства с цел извършване на платежни операции и се приема от физическо или юридическо лице, различно от издателя на електронни пари.

Според публичния регистър на лицензираните в България дружества за електронни пари досега само две са получили лиценз за извършване на тази дейност. Законът обаче предвижда компаниите да работят с представители, които също се водят в регистъра, с което дейността им достига до по-широк кръг потребители.

Кандидатът „Алтернатива файненшъл“ вече има лиценз за небанкова финансова институция, издаден от БНБ, както и лиценз от Министерството на финансите, който дава право на дружеството да взема клиентски средства и да търгува с инвестиционно злато и други благородни метали.

За да получи лиценз и от БНБ компанията трябва да отговаря на условията за издаването му, описани в Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС) и Наредба №16 за лицензиране на платежните институции, дружествата за електронни пари и операторите на платежни системи.

В момента компанията се оглавява Румен Гълъбинов. Той коментира, че регулаторът в лицето на Комисията за финансов надзор ще направи по-силна компанията и че нейното ръководство уважава техните забележки и работи за подобряване на процедурите.

През 2002 г. Румен Гълъбинов става първият председател на Агенцията по застрахователен надзор, а през 2003 г. – зам.-председател на новоучредената Комисия по финансов надзор (КФН). Членувал е в управителните съвети на международни застрахователни компании от България, Австрия и САЩ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Алтернатива е много добро място за работа според мен поради няколко основни и важни критерия:
    – Колегите са чудесни! Много добри професионалисти и истински приятели, с които е удоволствие да се работи! Научават се много нови неща, както и атмосферата на работа е много добре балансирана – професионална, а не като детска градина и в същото време не е скована.
    – Заплащането е навреме, има допълнителни бонуси към заплатата. Аз лично съм доволна.

  2. Алтернатива е много добро място за работа според мен поради няколко основни и важни критерия:
    – Колегите са чудесни! Много добри професионалисти и истински приятели, с които е удоволствие да се работи! Научават се много нови неща, както и атмосферата на работа е много добре балансирана – професионална, а не като детска градина и в същото време не е скована.
    – Заплащането е навреме, има допълнителни бонуси към заплатата. Аз лично съм доволна.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.