Трети грабеж в Търговищко, биха и ограбиха и турчин

 

Турски гражданин е в болница, след като бил пребит и ограбен на улица в Омуртаг, съобщиха от полицията в Търговище.

Нападението, което е трети уличен грабеж в областта тази седмица, е станало в четвъртък през нощта. 57-годишният временно пребиваващ у нас турчин се оплакал към 4,30 часа, че малко преди това е бил застигнат на улицата от двама непознати.

Те му нанесли побой и смъкнали от ръцете му два златни пръстена, мобилен телефон и 600 лева. Нападателите не се поколебали да задигнат и документите на госта - паспорт и шофьорска книжка. При побоя е бил счупен носът на мъжа. Той е настанен за лечение в болницата в Търговище.

Това е трето улично нападение, с цел грабеж, в областта тази седмица, след като във вторник две неизвестни лица първо нападнаха 59-годишна жена, а после и мъж на 67 години. Жертвите били издебнати в интервала от 5,45 до 6 часа сутринта в района на моста към икономическата гимназия.

И двамата били удряни. От жената са задигнати чанта с дебитни карти, 200 лв. и документи, а от мъжа торбичка с 3,40 лева. Те описали нападателите като млади хора. По неофициална информация извършителите от Търговище били различни от тези в Омуртаг.

Коментари

Задължително поле