Третокласници написаха книга за българчетата зад граница

26 момичета и момчета от трети клас във Второ основно училище „П. Р. Славейков” в Стара Загора написаха книга с разкази за богатството и красотата на България.

Малките автори и преподавателят Соня Рачева ще представят произведението „България живее в мен” на 26 март от 18:30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Тя е написана от деца и е предназначена за техни връстници, както за децата, които растат и живеят извън пределите на България. Усилията ни са насочени към осъществяване на контакти с български училища и български учители в чужбина, за да може чрез тях да дарим книгата на повече българчета извън родината ни, споделиха от училището.Книгата е богато илюстрована със снимки от личните архиви на децата и техните семейства. „С тази книга искаме да разкажем за България, за красивите природни обекти, културни и исторически забележителности, видени през очите на децата на България. Искаме да възродим интереса на децата и сънародниците ни извън България, желанието им да поддържат живи връзките със своите приятели, близки, със своите сънародници от страната, искаме да поддържаме пламъка на родолюбието, което всеки носи в душата си. Тези хора са българи, посланици на страната ни – те създават образа и нагласата и на останалия свят към България. Нека протегнем ръце и съграждаме мостове, защото когато сме заедно, сме силни!” – казват от Основно училище „П. Р. Славейков”.

По време на представянето книгата ще се продава, за да се издаде в по-голям тираж и да достигне до повече деца извън пределите на страната. Тя се издава благодарение и на подкрепата на Сдружение с нестопанска цел “Пътуващите книги на Стара Загора“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България