Трима загинали при наводненията в Гърция

Наводнения в западните покрайнини на гръцката столица отнеха живота на най-малко трима души, съобщава електронното издание Ekathimerini.

Първоначално бе разпространена информация за загинали жена и възрастен мъж, които са открити в домовете им в град Мандра. По-късно стана ясно, че има най-малко още една жертва.

Проливните дъждове, които паднаха в нощта срещу сряда, превърнаха пътищата в реки от кал и отломки и наводниха десетки домове и предприятия. Пожарникарите са получили поне 340 обаждания за помощ за изпомпване на вода от наводнени сгради и за спасяване на хора, блокирани от покачващите се води след тежка буря през нощта. Спасени са пътници от автобус, бедстващи от придошлите води на магистрала.

Местните власти затвориха училищата в районите на Мандра, Неа Перамос и Мегара, както и достъпът в участъци на магистралата Атина-Коринт. Пожарната служба призова гражданите да избягват навлизането в района, освен ако не е абсолютно необходимо, за да се намали трафика.

Във вторник Гърция обяви извънредно положение на остров Сими заради силна буря, която нанесе щети по домовете на населението и доведе до прекъсване на електричеството и водоснабдяването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа