Трима на съд за побой на седмокласник в училище

Драмата се разиграла в ОУ "Васил Левски" в с. Бозвелийско.

Трима жители на провадийското с. Бозвелийско са предадени на съд за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на 13-годишно момче, съобщиха от Варненската районна прокуратура.

На 17 февруари по обяд 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж, 49-годишният му брат и 27-годишният му племенник нахлули в местното ОУ "Васил Левски", намерили седмокласника и пред очите на негови съученици и учители го набили. След това го отвели при директора и звъннали на полицията. Сигнал на тел. 112 подали и шокирани от случката преподаватели. Нападателите били задържани на място, а пострадалото момче било отведено в болница. Прегледът установил, че има счупен пръст и контузия на китката.

Грозната сцена била провокирана от стара вражда между семействата на биячите и ученика. Според местни хора двете ромски фамилии от години били в конфликт. Той ескалирал, след като синът на 36-годишния обвиняем се оплакал, че седмокласникът го заплашил и го порязал с нож. Афектирани, бащата и роднините му тръгнали към училището, за да настояват нападателят да бъде наказан.  Щом го видели обаче, първо раздали юмручно правосъдие, а после потърсили директора.

Предстои Варненският районен съд да разгледа делото срещу тримата мъже. За деянието законът предвижда до 5 г. лишаване от свобода.    

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони