Трима от бившата ПГ на „Величие“ искат разследване на Ивелин Михайлов

“Възраждане” подкрепиха искането

Трима независими депутати, допреди дни част от разпадналата се група на “Величие” - Виктория Василева, Дарин Георгиев и Георги Куков, инициираха създаването на парламентарна комисия, която да разследва смятания за идеолог на партията бизнесмен Ивелин Михайлов.

Искането е да се създаде временна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства около данните за евентуални престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности с местната и централната власт по отношение на Историческия парк в село Неофит Рилски. Комисията следва да работи в едномесечен срок и да е съставена от 18 депутати - по 3 от всяка група.

“Трябваше да дадем много ясен знак, че искаме да излезе истината, каквато и да тя. Ако има нещо притеснително, нека хората да го знаят, както и ако се окаже, че Михайлов е невинен, хората да го разберат веднъж завинаги”, коментира пред “Труд news” Виктория Василева, съвносител на предложението.

И добави - и преди разразилия се конфликт с Михайлов са “имали някои подозрения” за незаконни практики. “Но просто сме считали, че това е част от публичната пропаганда. До момента, в който поведението (на Михайлов - бел. ред.) след влизането ни в парламента започна да подхранва още повече тези съмнения”.

Донякъде неочаквана подкрепа дойде от страна на “Възраждане”, чиито представител Цвета Рангелова обяви от парламентарната трибуна, че партията ще предложи създаването на комисия “Исторически парк”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика